+36 20 956 5207 dunagep@dunagep.hu

PÁLYÁZAT

Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.16-22-2023-00228

DUNAGÉP Ipari, Kereskedelmi, Szolgáltató Zártkörűen működő Részvénytársaság modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési pályázata

 

  • a kedvezményezett neve: DUNAGÉP Ipari, Kereskedelmi, Szolgáltató Zártkörűen működő Részvénytársaság
  • a fejlesztés tárgya, célja: Dunagép Zrt. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési pályázata
  • elszámolható összköltség: 299 000 000 Ft
  • vissza nem térítendő támogatás összege: 209 300 000 Ft
  • a támogatás mértéke: 70,00%
  • a projekt befejezési dátuma: 2023.06.30.

 

Projekt tartalmának bemutatása :

A Dunagép ZRt. alapfilozófiája a vevők megelégedettségének biztosítása a daruzás területén olyan szolgáltatás nyújtásával, amely a vevők igényeit teljeskörűen kielégíti és ezzel együtt magába foglalja a mindenkor versenyképes minőséget a szerződéskötéstől az elvégzett munkáig és a munkaterület átadásáig.

Autódaruink 8-500 tonna maximális teherbírásúak, nagyobb kapacitás esetén állandó hazai és külföldi partnerkapcsolattal rendelkezünk. A legnagyobb emelési magasságunk 146 méter.

Az emelések kivitelezéséhez technológiai beemelési tervek készítését is vállaljuk. Daruzáshoz kapcsolódó speciális szállításokat is vállalunk.

Jól képzett, nagy gyakorlattal rendelkező szakember gárda, megbízható géppark áll rendelkezésre, ami jó alapot jelent a mostani projektünk végrehajtásához is. A korábbi fejlesztési projektjeink végrehajtásában, mint most is, a cég vezetői vettek részt és szereztek releváns tapasztalatokat.

Eszközeinket folyamatosan fejlesztjük, a legkorszerűbb eszközökkel és berendezésekkel igyekszünk a munkák minőségét, termelékenységét emelni.

Alsó-középkategóriában (110 tonna) a világ legkorszerűbb daruja került a nemzetközi piacra, így már Magyarországon is elérhető a berendezés. Az elmúlt 2 év világpiaci bevezetése során nagyon kedvező fogadtatásra talált a daru az építőipari kivitelező-, és szerelő vállalatoknál, valamint az ipari karbantartások kiszolgálásánál. A LIEBHERR LTM 1110-5.1 daru egyesíti a kor és a felvevőpiac igényét, egyszerre tud nagyot – 110 tonna – emelni, és magasra – 91 méter – elhelyezni tömegeket. Az 5 tengely elrendezése az itthoni piacon kedvező fel-és levonulási díjakat teljesít a megrendelő felé. Ezen kívül gazdaságosan tudja kihasználni variábilis ellensúlykészletét az üzemeltető. Egy motorja van, ECOmode és ECOdrive üzemmódban üzemeltethető, variobase megoldású trapéz letalpalása biztosítja az igen szűk építési munkaterületen való kedvező behelyezkedést. Négy kormányzott tengelyével a be- és kihajtások is könnyen kezelhetők szűk útvonalakon, ipari üzemek csőhídjai és készülékei között, valamint városok szűk utcáiban, tereiken. A szélre érzékeny emeléseknél a beépített szélmérő folyamatosan kontrollálja a szélértéket, és jelez veszélyes szélerők fellépésekor. A daru felszerelésre kerül munkaterület behatárolóval, mechanikusan billenthető segédgémmel (gémütközés miatt lecsökkenő gémkinyúlás kompenzáció lehetősége), gépegységeket figyelő kamerarendszerrel, darun kívüli kezelési lehetőséggel (távirányító).

A Dunagép ZRt. modern darukban 25 – 500 tonnáig rendelkezik gépekkel. 100 -200 tonnás sávban jelenleg 3 db daruja van (1 db 100 tonnás, 1 db 130 tonnás és 1 db 160 tonnás), ebből a 100 tonnás a legidősebb (2004-es gyártási évű). Ennek a darunak az üzemeltetése 2 – 3 év múlva gazdaságtalan lesz, ki kell vonni az üzemeltetésből (másodlagos piacon értékesíteni fogjuk). Ezért ebbe a kategóriába kell beállítani új gépet, ezért választottuk a 110 tonnás kategóriát.

A LIEBHERR típusú autódaruk 1994 óta vannak rendszerbe állítva a Dunagép ZRt.-nél, ill. elődjénél. Megbízható, magas műszaki színvonalú gépek kerülnek ki a németországi ehingeni gyárból. Vevőink elégedettsége cégünk szolgáltatásával nagyon jó, amelynek egyik biztosítéka a LIEBHERR típusú gép. A LIEBHERR autódaruk világpiaci részesedése 40% feletti, piacvezető cég ebben a kategóriában. Szerviz- és alkatrészellátása Magyarországon megoldott.