+36 20 956 5207 dunagep@dunagep.hu

PÁLYÁZAT

Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00914
Kedvezményezett neve: DUNAGÉP ZRt.
Projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás a DUNAGÉP ZRt.-nél
Támogatás összege: 49 990 000 Ft
Mértéke: 27.16
Támogatott hitel összege: 115 682 522 Ft
mértéke: 62,843415%

 

Projekt leírása:

A projekt keretében TEÁOR 4399’08 Egyéb speciális szaképítés m.n.s tevékenységünkhöz kapcsolódó kapacitásbővítő értékkel bíró beruházás valósult meg, amely során 1 darab Liebherr teleszkópos kivitelű LTM 1060-3.1 gyártmányú új önjáró munkagép beszerzése történt.
A pályázat támogatásával a Dunagép ZRt. világszínvonalú – az egyik legmagasabb szintű – gépet szerezte be, amely újdonságaival (környezetkímélő motorjának emissziós adataival, Variobase talpalási újdonságával, kiemelkedően jó emelési paramétereivel, LICCON2 biztonsági rendszerével) kielégíti az iparág legkényesebb megrendelőit is. Ez lehetővé teszi egyrészt szolgáltatásának kiterjesztését minden építési, karbantartási projektre, beleértve a technikai haladásban élen járó vállalatok (AUDI, Hankook, MOL, BORSODCHEM, stb.) igen magas elvárásainak teljesítését is, másrészt Dunaegyházán és annak 30 km-es vonzáskörzetében gyorsan elérhetővé, az alacsonyabb vonulási költségek következtében olcsóbbá teszi daruzási szolgáltatását.

A beszerzésre kerülő gép műszaki paraméterei:

Alváz: 3 tengelyes, hidro-pneumatikus kerékfelfüggesztéssel és útkímélő rugózással ellátott. A rugózás automatikus nívózással rendelkezik. Az önjáró daru 270 kW (367 LE) Liebherr dízelmotorral, a hajtómű 12 fokozatú váltóval, valamint egy kétfokozatú terepváltóval rendelkezik. A kormánymű számítógép által vezérelt, összkerék kormányzást biztosít, mely közel oldalirányú haladást is biztosít. A fékrendszer kétkörös ABV-val szerelt tárcsafék. A daru talpaló rendszere hidraulikus, a letalpaló tányérok a munkahengerre szereltek. A letalpalás vezérlése kézi távvezérléssel (BTT) és automatikus nívózással rendelkezik. Az alváz elől és hátul egy-egy munkagépek vontatására alkalmas vonófejjel rendelkezik. Az alváz az európai előírások és szabványok szerint készült.

Daruszerkezet: A hidraulika rendszer egy axiáldugattyús főszivattyúval, valamint fogaskerék szivattyúval ellátott. A főemelőmű (kötéldob), a forgatómű, a gémműködtetés valamint a teleszkópműködtetés nyitott körfolyamatban, teljesítményszabályozott és Load Sensing vezérléssel dolgozik. A teleszkópgém 6 tagból áll és 10,3 m hossztól 48 m hosszig kitolható. A teleszkóp vezérlése úgynevezett TELEMATIK rendszerű. A darufülke korrózióvédelemmel ellátott és 20 fokkal dönthető. A daru munkaterületen belül a darufülkéből is vezethető. Az ellensúly 5,5 t és a fülkéből szerelhető. A daru túlterhelés gátlója LICCON 2 fejlesztésű és külön szerviz programmal rendelkezik. Az egység emelési tervek elkészítésére, munkaterületek behatárolására (tilos területek feletti mozgás) is alkalmas.

A bővülő gépparkhoz a darukezelő, az emelésirányító és a karbantartó személyzetet bővíteni szükséges, így a dunaegyházai telephelyünkön kívánjuk megadni a helyi közösségben élőknek, hogy cégünknél állhassanak munkába. Ezzel is csökkentve a helyi munkanélküliség arányát.

A projekt összes elszámolható költsége: 184 080 580 Ft

Projekt várható befejezése: 2019. 01. 31.

Projekt azonosítószáma: GINOP-6.1.6-17-2018-00827
Kedvezményezett neve: DUNAGÉP ZRt.
Projekt megvalósulásának helyszíne: Dunagép ZRt.,
2400 Dunaújváros, Papírgyári út 49.
Projekt címe: Munkahelyi képzések megvalósulása
a DUNAGÉP ZRt.-nél
Támogatás összege: 21 166 304 Ft
Támogatás mértéke: 69,999991%
Projekt befejezés: 2021.05.28.

 

Projekt célja:

A munkavállalók foglalkoztathatóságának, munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása a DUNAGÉP ZRt versenyképességének növelése érdekében.

Vállalatunknál a dolgozói munkakörök fizikai, illetve szellemi/irodai munkakörökre oszthatók. A fizikai dolgozók jelentős része darukezelői, illetve nehézgépjármű vezetői szaktudással és jogosultsággal kell, hogy rendelkezzen. Irodai dolgozóink munkakörüktől függően középfokú és/vagy felsőfokú végzettséggel rendelkeznek. Ők munkájuktól függően szövegszerkesztői, táblázatkezelői szaktudással rendelkeznek, egyes részlegek SAP Business One programot használnak. A meglévő digitális kompetencia szintet fejleszteni és növelni szeretnénk a vállalaton belül.

Mivel vállalatunk tekintélyes múlttal rendelkezik (31 éve alapított cég) elkerülhetetlen az egyes részlegeken a „munkaerő-öregedés” jelensége. Ennek ellensúlyozása érdekében folyamatosan keresünk új, fiatal munkaerőt. Amennyiben új munkatársaink nem rendelkeznek darukezelői szaktudással, úgy vállalatunk beiskolázza őket. Meglévő és szaktudással rendelkező munkatársainkat a felmerülő igényeknek és a vevői elvárásoknak megfelelően OKJ-s tanfolyamokon képeztetjük tovább.

Elmondható, hogy a munkaköreink kapcsolódó általános és speciális informatikai szaktudás szintje fejlesztésre szorul, annak mélyítése tovább növelné a munkahatékonyságot és vállalatunk hatékonyságát. A projekt keretében informatikai tanfolyamokat kívánunk megvalósítani ennek érdekében: Nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a hatékonyság növelésre, különböző kommunikációs és konfliktuskezelési tréninggel: asszertív kommunikáció, konfliktuskezelés. Továbbá dolgozóink szaktudását fejleszteni Építő- és anyagmozgató gép kezelője OKJ tanfolyamokkal.

A képzések várhatóan a vevői elégedettség növekedését és jobb megfelelőséget fognak magukkal hozni. A vállalat struktúrájában ez a következőképpen jelentkezik: a darukezelőknél, biztonságosabb, előírás szerinti munkavégzés tudatosulása a képzés következtében, gépkocsi vezetési kultúra növekedése, magas szintű informatikai gyakorlati tudás vállalkozási, műszaki, gazdasági szinteken. A vevői elégedettség növekedése maga után hozza a versenyképességünk javulását is.

A képző intézményekkel közösen határoztuk meg azt a szűk keresztmetszetét a dolgozóknak, akik szakmai tudásának továbbfejlesztése indokolt, illetve mind munkavállalóink, mind vállalatunk hosszú távú érdekeit szolgálják, és a piacon végbement fejlesztések indokolják a szakmai fejlődést esetükben. Ezen felül fontosnak tartottuk, hogy az alkalmazottaink között is végezzünk igényfelmérést a támogatott képzési területek alapján, mielőtt véglegesítésre kerülne a résztvevők száma és személye. A lefolytatott vizsgálatok eredményeit kiértékelve figyelembe vettük dolgozóink jövedelmi helyzetét, illetve az előzetes felmérések során természetesen nem hagytuk figyelmen kívül a jogszabályban rögzített kötelezettségeket sem.

A támogatási kérelemhez kapcsolódó képzési tervet az előzetesen végzett felmérések, valamint a dolgozói igényfelmérés eredményeképp leszűkített célcsoport szükségleteit alapul véve állítottuk össze.